“Wij hebben waarlijk muziek tot een ladder voor uw ziel gemaakt …”

“Wij hebben waarlijk muziek tot een ladder voor uw ziel gemaakt, een middel waardoor de ziel kan opstijgen naar het rijk in den hoge…..”

Bahá’u’lláh, The Kitáb-i-Aqdas.

 

Luisteren naar en bewogen worden…..

Muziek laat je iets beleven en roept sympathische reacties bij je op die uiteindelijk in je eigen innerlijk leven kunnen worden opgenomen. Je wordt gesocialiseerd, zelfs door de meest persoonlijke en intieme muziek of misschien wel in het bijzonder daardoor.

Uit “The Soul of the World” van Roger Scruton 2015

Muziek

foto: spelen met klank

 

Een intense muziekbeleving kan een grootse ervaring zijn, welke je een leven lang kan meenemen. Muziekervaringen kunnen kinderen helpen hun identiteit te ontwikkelen en als je met muziek wil investeren in de toekomst kan je daar niet vroeg genoeg beginnen. Luisteren combineert zich gemakkelijk met bewegen. En er is meer! De kracht van muziek schuilt in het feit dat het zoveel  gebieden in je aanspreekt. Wat muziek met je doet, fysiek, emotioneel, geestelijk en spiritueel is wonderlijk.

Als ik luister ga ik dansen, zingen en soms kan ik  beeldhouwen naar die muziek. Mijn Audio Sculpturen zijn muziekbeelden van LP’s  waarvan de inspiratie tijdens het ondergedompeld zijn binnenkwam!

Zie galerie AUDIO of MUZIEKBEELDEN.NL

 

buttonpijlr