• Welcome | Welkom

  This website gives an impression of my vision on art and of my artworks. [NL] Op deze site treft u een impressie van mijn kijk op kunst en mijn werken.

 • Mankind

  Art is an ancient beauty!

  More
 • Meditation

  The source of crafts, sciences and arts is the power of reflection

  More
 • Faith

  “In this wonderful new age, art is worship”

  More
 • Art Source

  “Art ... Should be a source of comfort and tranquility for troubled souls ..."

  More
 • The Artist

  Is it possible for a painting to be a masterpiece and the painter to be deficient in his craft, notwithstanding that he is its creator?

  More
 • Architecture

  “It is natural for the heart and spirit to take pleasure and enjoyment in all things that show forth symmetry, harmony and perfection.”

  More
 • Music

  “Verily, we have made Music as a ladder for your souls ...”

  More
 • Nature

  “Every Faith has given rise to a culture which flowered in different forms,……”

  More
 • Dans

  “In this wonderful new age, art is worship”

  More
 

Frans x Goossens art

Wat zou dit kunstwerk u kunnen vertellen?

Dit beeld is gemaakt in de bekende lockdown periodes. Met een verrassende expositie in het winkelcentrum Mosaïque onthuld en daarna tentoongesteld in een vijver van Kasteeltuinen Arcen. En nu weer thuis.

Je ziet een grote hand en een flinke druppel die uit de hand loopt. Dit is het letterlijk, maar wat heeft het kunstwerk te vertellen. Meestal legt een kunstenaar meer in zijn werk. Later we ter verduidelijking een ui bekijken. We zien de vorm en een droog velletje als buitenkant. Daaronder zit de sappige laag, daaronder weer een….. tot we bij de kern komen. In dit kunstwerk zijn meer betekenislagen te ontdekken. Een momentje dus om bij stil te staan.

Als je water vast wil houden, maak je een kommetje of gebruik je twee handen. Een open hand en gespreide vingers laten zien dat de druppel mag vallen. Daar zit mogelijk een verhaal in……Een betekenis bij hoogwater en overstromingen: “Het water doorlaten en ruimte geven aan de rivier.” Dringend door de groeiende extremen bij de klimaatcrisis van nu!

De winnares bij de prijsvraag in Bergen schreef: “Loslaten als titel. Laat het ‘oude’ leven los, ga op zoek naar iets nieuws, bedenk hoe je het nieuwe kan omarmen.” Als de hand staat voor de mensheid en de druppel voor de gehele natuur dan is het verhaal: “Wij mogen de natuur niet in de greep houden, de natuur moet de ruimte krijgen.”  Daarmee herstellen we niet alleen de natuur, maar redden we onszelf. Aan de brengende houding van de hand kun je een gever zien. Inmiddels is de definitieve titel vrijgegeven: The Divine Gift”. Al het leven op onze aarde komt door het water. Dit verwijst naar de oorsprong van de natuur, naar de brenger van dat levenschenkende water. Zo komen we bij de kern…nietwaar?

Frans X Goossens
kunstenaar

 

Overzicht van de kunstwerken

Mijn sculpturen zijn gestileerd figuratief of abstract en voornamelijk uitgevoerd in brons of steen. Ze staan in de openbare ruimte of zijn uitstekend geschikt voor de privé omgeving. Mijn inspiratiebronnen zijn de natuur, verre culturen, muziek, dans en spiritualiteit. Hier is een selectie van het werk te zien. Meer kunt u ervaren tijdens een atelierbezoek. Afspreken voor bezoek of bespreking van mogelijke opdracht doet u liefst via mail of telefoon. Deze website wil u ook een moment voor reflectie en een stimulans voor uw eigen creatieve geest geven.

 

fransx_freedom_det2

bronsdetaildef

muziekbeelden.nl

Onlangs was ik ook in het nieuws met mijn bronzen beeld “Arubu”: