FILOSOFISCHE GEDACHTEN BIJ KUNST

Op deze site treft u een impressie van mijn kijk op kunst en mijn werken.

Ieder welontwikkeld mens reageert, kan stilstaan of kan worden ontroerd door een ware ontmoeting met kunst.  Kunst scheppen en kunst waarderen is van alle tijden en alle culturen. Dit is zo universeel, laten we dat onderzoeken.

Ik bied u een aantal quotes  en een aantal onderwerpen die op mijn kunst betrekking hebben. De foto’s verwijzen naar bredere thema’s  die in mijn werk meespelen.

Mijn sculpturen zijn gestileerd figuratief of abstract en voornamelijk uitgevoerd in brons of steen. Ze staan in de openbare ruimte of zijn uitstekend geschikt voor de privé omgeving.

Mijn inspiratiebronnen zijn de natuur, verre culturen, muziek, dans en spiritualiteit.

Hopelijk vind u, naast een overzicht van mijn creaties, ook een moment voor reflectie en een stimulans voor uw eigen creatieve geest.

 

Welkom

 Moise in springstone

 

Dit beeld is mijn eerste buitenbeeld in steen.(titel Moise) Indrukken van ons ontwikkelingsavontuur in Haïti worden zichtbaar. Mijn eerste haklessen kreeg ik hier van een Afrikaanse kunstenaar en zo was ik in gedachten bij mijn Haitiaanse vrienden.

De tegenstelling “bewerkt – natuurlijk ruw” volgt in de gekozen steen de breukvlakken. Door de bewerkte delen  onthult de steen zijn verhaal en kan de toeschouwer het verder bedenken.

Zie galerie STEEN SCULPTUREN

 

buttonpijlr