“Elke religie heeft een rijke cultuur voortgebracht bloeiend in diverse vormen……” (Shoghi Effendi)

HEB RESPECT VOOR DIVERSITEIT:

“De menselijke soort heeft in de loop der eeuwen een verscheidenheid aan culturen opgebouwd over de hele wereld, met specifieke eetgewoontes, spraak, kleding, geloofsbeleving, expressie en creativiteit. Nu zien we een vloed van gelijkvormigheid op ons afkomen, die zich van zee tot zee verspreidt en in een steeds straffer tempo al deze culturele kenmerken wegvaagt.”

“Als reactie op de vloed van gelijkvormigheid brengen wij het principe “ respect voor diversiteit” naar voren. Hieronder willen we niet alleen de biologische verscheidenheid laten vallen, maar ook de diversiteit van locaties en culturen, van wensen en behoeften, het unieke menselijke element. Diversiteit verrijkt de kwaliteit van leven: de sterke verschillen in culturele achtergronden kunnen blikverruimend werken en inspireren tot creatieve acties”.

Cradle to Cradle: Michael Braungart & William Mcdonough

Natuur

foto: Vanda orchidee

 

Al wat groeit en bloeit boeit me. Jarenlang verzamelde ik tropische orchideeën. Wat een pracht aan spectaculaire bloemen gaf. Deze wonderlijke familie toont een fabelachtige diversiteit van wel 20.000 soorten! Door hun zeldzaamheid zijn het nu streng beschermde planten en houd ik het bij gekweekte vormen.

 

buttonpijlr